Experti z EÚ sa rozhodli, že v rámci znižovania zdravotných rizík obyvateľstva Európy si posvietia na fosfáty v potravinách. Majitelia reštaurácií však tvrdia, že tieto prídavné látky sú potrebné pre chuť a šťavnatosť mnohých jedál. Prídeme tak kvôli nariadenia EÚ aj o jednu z najobľúbenejších pochúťok Slovákov?



Pokiaľ by zákonodarcovia v Európskom parlamente odklepli zákaz používania fosfátov, teda prídavných látok na úpravu vlastností a chutnosti mäsa, je možné, že by tým odzvonili predaju kebabu v celej EÚ. Predajcovia tureckej špeciality sú však pobúrení, nakoľko stopka by sa týkala iba ich napriek tomu, že spomínané zdraviu neprospešné látky obsahuje aj množstvo iných udenín. Predajcovia populárneho pouličného jedla teda hovoria o diskriminácii.

Sledujte Manmagazin.sk aj na Instagrame — TU —

“Keď Európsky parlamant schváli zákon o fosfátoch, bude to klinec do rakvy pre všetok priemysel zaoberajúci sa výrobou kebabu v Európskej únii,” uviedol Kenan Koyuncu z nemeckej asociácie výrobcov kebabu pre denník The Sun. Okrem toho nejde len o to, že by z ulíc nadobro tento druh rýchleho občerstvenia vymizol, množstvo ľudí by totiž prišlo o prácu.

Chýbal by vám kebab, keby mu v našich reštauráciách odzvonilo?

Loading ... Loading ...

Zdroj: unilad.co.uk | Foto: giphy, pixabay