Športový arbitrážny súd (CAS), zaoberajúci sa odvolaním Petra Sagana proti vylúčeniu z Tour de France, konečne prehovoril. Ako bol teda posúdený incident, voči ktorému náš trojnásobného majstra sveta nemohol okamžite konať a tým bol z dôležitých pretekov vylúčený?



“Peter Sagan a Medzinárodná cyklistická únia (UCI) sa zhodli, že jeho zrážka s Markom Cavendishom na tohtoročnej Tour de France bola nešťastná a neúmyselná udalosť”. Podľa informácií potrálu pluska.sk to uviedol Športový arbitrážny súd (CAS). Ten sa mal v utorok 5. decembra 2017 celou spornou záležitosťou zaoberať už po druhýkrát. 

“Obe strany sa dohodli, že kolízia bola nešťastná a neúmyselná udalosť a že komisári UCI urobili svoje rozhodnutie na základe svojho najlepšieho úsudku za daných okolností,” uvádza sa vo vyjadrení UCI. Slovenský športový fenomén bol na základe týchto rozhodnutí diskvalifikovaný z Tour neprávom, čo mu hlavne znemožnilo pokus o vyrovnanie historického rekordu v počte zelených dresov.

Zdroj: pluska.sk | Video: youtube Foto: Facebook, YouTube