Asi najspornejším momentom včerajšieho zápasu Slovenska s Fínskom (2:4) bol tzv. coach’s challenge po našom druhom góle, ktorý vsietil Martin Marinčin. Mnoho Slovákov zostalo nepríjemne zaskočených, keď sme po neúspešnej trénerskej výzve nehrali presilovú hru. Krátko po stretnutí to na svojom profile vysvetlil bývalý hráč a v súčasnosti obľúbený komentátor Boris Valábik.

Boris Valábik na svojom profile pár hodín po konci zápasu ozrejmil, že tzv. coach’s challenge si môže tím zobrať len v prípade posúdenia dvoch rôznych situácií. Prvou z nich je nedovolené bránenie brankára, druhou posúdenie “ofsajdu” pri góle. Fínsky kouč Jukka Jalonen po druhom góle Slovákov použil challenge na posúdenie nedovoleného bránenia v hre na brankára a podľa pravidiel IIHF tak bol Fínom odobratý time-out, ale v takomto prípade sa neudeľujú dve trestné minúty za zdržovanie hry.

Boris Valábik: Vysvetlenie coach’s challenge

Zdroj: Facebook/Boris Valábik | Foto: YouTube, Facebook